Prethodni članak
Sljedeći članak

Ponos Hrvatske imat će heroje potresa, prijavite dobre ljude koji su pomagali u najtežim danima


Svečana dodjela nagrade 24sata Ponos Hrvatske zakazana je za 23. veljače. Međutim, nisu svi dobitnici još odabrani. Do 18. siječnja možete prijaviti sve dobre ljude koji su pomagali u najtežim danima nakon potresa, javljaju 24 sata.

Samo nekoliko minuta nakon razornog potresa 29. prosinca veliko srce nacije počelo je divlje pulsirati. Gotovo da nema kutka i čovjeka u Hrvatskoj koji se nije digao na noge. Isti čas. Uskoro su zemlju preplavili šleperi, kombiji, auti....paketi pomoći tovarili su se punom parom, a sve kako bi hrana, topla odjeća i obuća, deke, stigli dovoljno brzo da niti jedno dijete, niti jedan starac, niti jedna duša u onim ranjenim gardovima ne osjeti hladnoću i glad. Pomoć su slali i oni kojima je do jučer i samima trebala. Dali su zadnje što su imali. Svi znamo takve, zar ne?

Ostali su se uputili ravno među ruševine Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta, golim su rukama razmicali hrpe betona s ulice, osvrtali se na sve strane kako bi uhvatili bilo koji pogled koji moli za pomoć. Bili su tu za sve njih. Ujedinjeni, hrabri, odlučni. Iako je i dalje treslo gotovo svake minute. Ništa im nije bilo teško. Samo da se barem malo olakša noćna mora tisuća ljudi. Oni koji su ostali bez svega, u glavama su nosili samo jednu riječ za njih - heroji. Svi ih znate. Prijavite ih na našu adresu. Bit će nam čast okruniti ih ove godine nagradom Ponos Hrvatske, 23. veljače i to u posebnoj kategoriji "heroji potresa", pozvali su iz 24 sata.


Prijave šaljite na https://ponoshrvatske.hr/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook