Prethodni članak
Sljedeći članak

POLOŽENI VIJENCI NA GRADSKOM GROBLJU U KRAPINI: 'Ovo je poseban dan kada se sjećamo svih palih hrvatskih heroja'

Vijence su kod centralnog križa u Krapini položile brojne delegacije


Ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu svake godine na gradskom groblju u Krapini kod centralnog križa koji je podignut za sve branitelje i sve koji su dali svoje živote za domovinu polažu vijenci i pale svijeće. Tako je bilo i ove godine.

Vijence su položile brojne delegacije – izaslanstvo Ministarstva obrane i predstavnici Oružanih snaga, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi obitelji preminulih branitelja te župan Krapisnko – zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

– To je stoga da se prisjetimo njih i njihove žrtve koju su dali za domovinu, ali i svih ostalih koji počivaju, ne samo na ovome nego na svim grobljima diljem domovine, koji su nam bili dragi. I kroz godinu obilazimo grobove, ali je ovo poseban dan kada se sjećamo svih preminulih, a posebno naših branitelja - istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

– Svi zajedno svake godine uoči blagdana Svih svetih odajemo počast i sjećamo se svih palih hrvatskih branitelja, redarstvenika, svih nestalih u Domovinskom ratu i naših najbližih. Ovi dani su trenutak kada svatko od nas treba dio svog vremena posvetiti tim ljudima, koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države te njihovim obiteljima dati do znanja da smo uvijek s njima – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook