Prethodni članak
Sljedeći članak

Policijska kontrola na cestama i ovog vikenda


Do nedjelje 11. travnja na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija će poduzimati pojačane aktivnosti u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Policija će pojačano nadzirati prekršaje ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne brzine kretanja vozila, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilima, ali i sve ostale prometne prekršaje.
Apeliraju na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Vozače upozoravamo da:
-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
-ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
-voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, snijeg, poledica, zavoj, uspon, pad kolnika i dr.);
-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook