Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija upala na uskrsni tulum s 300 – injak ljudi

Vrijeđali policajce i gađali ih bocama


Do sada najveće okupljanje za vrijeme korona-mjera u obiteljskoj kući zabilježeno je na Uskrs u Brnazama kod Sinja gdje se okupilo oko 300 mladih osoba, a dolazak policije izazvao je pravu dramu u kojoj su lakše ozlijeđeni jedan policajac i jedna 25-godišnja djevojka, sudionica tuluma, piše Večernji.hr.

Naime, policija je nešto prije ponoći, zaprimila dojavu kako je u Brnazama, na predjelu Meljača, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila te da se u kući nalazi veći broj ljudi. Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila, a iz kuće je dopirala glasna glazba. Naravno, dolazak policije nije prošao nezapaženo. -Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili - izvijestila je Željka Radošević, dežurna policijska službenica za poslove odnosa s javnošću. Kada su policajci ušli u prostor, vrijeđanje je preraslo u fizički napad. Nekolicina još uvijek nepoznatih osoba iz mase na policajce su počeli bacati boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave. Pružena im je liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. S obzirom na oglušivanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir.

Uhićen je 20-godišnjak za kojega se sumnja da je organizirao okupljanje i koji se dovodi u vezu s vlasnikom objekta te je doveden u službene prostorije policije

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook