Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uhitila dvojicu Zagoraca. Već su odvedeni na sud


Foto: Jurica Galoić/Pixsell - Ilustracija

Policija je jučer uhitila dvojicu Zagoraca. Jednog je odmah istog trena odvela na sud, a drugi, pošto je bio mortus pijan i 'napuhao' 2,59 promila, prvo je odveden na triježnjenje u policijsku postaju pa je na sud odveden danas.

Prvi je, a riječ je o 32-godišnjem vozaču s područja Gornje Stubice, zaustavljen jučer oko 14 sati u Stubičkim Toplicama za vrijeme dok je upravljao teretnim vozilom.

Policajci su naime utvrdili da mu je vozačka dozvola ne samo oduzeta, već i ukinuta jer je nakupio previše 'kaznenih bodova'. Isto tako nije koristio sigurnosni pojas te nije imao kod sebe osobnu iskaznicu.

"32-godišnjak za kojeg je utvrđeno kako je višestruki počinitelj prometnih prekršaja je uhićen i podnijet je protiv njega optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru zbog počinjenih prekršaja iz čl. 163., čl. 286., Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 16. , Zakona o osobnoj iskaznici. 32-godišnjak je doveden na sud gdje je rješenjem kažnjen sa 1550,00 eura.", priopćili su iz policije.

Drugi je pak 'pao' u isto vrijeme, ali na drugom mjestu.

"Jučer oko 14 sati u Lugu Zabočkom, policijski službenici zaustavili su 57-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom s 2,59 promila alkohola u organizmu, kojem je ukinuta vozačka dozvola, upravljao je vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, pod istekom roka važenja prometne dozvole i nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je uhićen i protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl. 163., čl. 199, čl. 238., čl. 250., čl. 286., i čl. 289., Zakona o sigurnosti prometa na cestama", priopćila je policija od koje doznajemo da je i taj nesavjesni vozač, također iz Zagorja, danas odveden na sud.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook