Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija uhitila četiri osobe


U sjedište kriminalističke policije u Splitu danas je ispitano nekoliko osoba zbog nestanka ruske jahte Irina Vu, obavijestila je policija. Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije.

Kako doznaje N1, kriminalističkim je istraživanjem obuhvaćeno ukupno osam osoba. Šest osoba je s područja Splitsko-dalmatinske, a dvije osobe s područja Šibensko-kninske. Zasad su službeno uhićene četiri osobe.

USKOK i policija tijekom dana stigli su i u brodogradilište Betina.

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje. Istovremeno su izvršili pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija.

Podsjetimo, početkom siječnja otkriveno je da je luksuzna jahta nestala iz luke u Betini, a službeno je bila na popisu zamrznute imovine. Inače vrijednosti od oko 5 milijuna eura, nalazi se u vlasništvu tvrtke ruske oligarške obitelji bliske Vladimiru Putinu – Alishera Usmanova i Irine Usmanove.

“Da je sve učinjeno kako treba, do ovoga ne bi došlo, stoga ja kao ministar preuzimam svu odgovornost. Zbog toga sam donio odluku o razrješenju načelnika sektora za sigurnost plovidbe koji je direktno bio odgovoran javiti lučkim kapetanijama, kao i lučkog kapetana u Šibeniku te voditelja ispostave u Betini. Ti ljudi sigurno to nisu namjerno učinili, ovo je pogreška koja im se dogodila i u tom smislu vjerujem da se to više neće dogoditi jer su sada poduzete mjere što se tiče nadzora tih jahti”, rekao je ministar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook