Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija prekontrolirala 42 auta i dječje sjedalice, nepravilnosti čak u 32 slučaja!

Policija poziva roditelje da djecu prevoze isključivo u sjedalicama


U sklopu projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u utorak,  nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama/postoljima.

Nadzor je proveden kod dječjeg vrtića „Škrinjica“ u Vidovcu, zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“  te su roditeljima, bakama i djedovima pružene sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila i pokazano na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.
Za istaknuti je kako su od ukupno obavljena 42 pregleda vozila i sjedalica, uočene nepravilnosti u čak 32 slučaja!

Najveći broj nepravilnosti odnosi se na: prijevoz djece na stražnjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, prijevoz djece na prednjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti i drugo.

Policijski službenici su tijekom akcije vozačima uručili promidžbeni materijal udruge „RODA“, letak „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“. 

Policija apelira na sve vozače, naročito roditelje i druge osobe koje prevoze djecu, da UVIJEK I BEZ IZNIMKE, djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima, kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook