Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija otkrila: Požar kod Šibenika izazvala trojica maloljetnika. Bacili su opuške u suhu travu


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem

Policijska uprava šibensko - kninska izvjestila je kako za uzrokovanje subotnjeg požara na području Podsolarskog, sumnjiče trojicu maloljetnika, koji su ga, kaže policija, izazvali bacanjem opušaka u suhu travu. Prema policijskom priopćenju, kad su izazvali požar, pokušali su ga ugasiti, no, kako nisu uspjevali, dali su se u bijeg. 

Policija ne navodi je li potom taj maloljetni trojac pozvao vatrogasce ili su pokušali sakriti svoju odgovornost, no, srećom, vatrogasci su reagirali na vrijeme. 

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške od cigareta na suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta (suha trava, vrućina, vjetar) izbio požar kojeg su pokušali gasiti u čemu nisu uspjeli. Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja", priopćila je policija te dodala kako je dvoje maloljetnika, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, privela pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež.

Također, policija je pozvala sve građane da u trenutnoj situaciji dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar, a što je potvrdila i gore opisana situacija. Također, ponovili su da na njihovim internetskim stranicama svi mogu pronaći savjete kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom: Smanjite-opasnost-od-pozara-na-otvorenom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook