Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija otkrila detalje o napadu na Markovom trgu: 'Ovo je bio pokušaj tri ubojstva'

Policija je na konferenciji za medije objavila snimku napada


U Ravnateljstvu policije u 16 satu počela je konferencija za medije policije i nadležnog Državnog odvjetništva, vezano uz istragu kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu sv. Marka u Zagrebu. Na konferenciji za medije sudjeluje glavni ravnatelj policije Nikola Milina te županijski državni odvjetnik iz ŽDO - Zagreba Jurica Ilić.

Policija je objavila snimku napada i pustila ju novinarima. - Pustili smo snimke da se vidi što se dogodilo. Policija od prvog saznanja od samog događaja radi opsežno krim istraživanje. Potvrđeno je da se radi o pokušaju teškog ubojstva tri policijska službenika. Tu ima elemenata koji ukazuju na teroristički modalitet. Nastavljamo s opsežnim mjerama i radnjama kako bi rasvjetlili sve okolnosti - rekao je Milina, piše Dnevnik.hr.

Kazao je i da je uhićena osoba koju povezuju s događajem na Trgu sv. Marka. - I danas smo privjeli jednu osobe na području sisačko-moslavačke PU koju možemo dovesti u vezu s događajima na Markovom trgu. Ta osoba je u pritvoru i trenutno će je ispitati općinski državni odvjetnik u Sisku. Nakon događaja od 12. do 16. listopada, policija je imala 83 slučaja dragovoljne predaje oružja. Predano je 12 automatskih pušaka, 16 pištolja, 53 ručne bombe i velika količina streljiva, kilogram eksploziva - rekao je Milina.

Milina je komentirao osiguranje štićenih objekata. - Nakon performansa mi smo podigli sigurnost na Trgu sv Mraka. Iz ovih reakcija policije koji su odbili napad počinitelja jasno se vidi da sustav koji je do tada bio je funkcionalan. Tu pohvaljujem reakciju. Ovdje se vidi ugroza tri policajca i dovođenje u opasnost drugih osoba. Tu je bilo niz ugrožavajućih elemenata. Napadač je ispucao određenu količinu streljiva i imao je reakciju. On se vratio bočno i išao je zamijeniti okvir. On je još isplaio dodatno streljivo. Vidi se da je napadač odustaje, da je odbijen daljnji napad -kazao je Milina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook