Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija kod slovenske granice uhitila muškarca. U kombiju švercao migrante


Fotografija je ilustrativnog karaktera

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Rumunjem zbog sumnje da je pokušao prošvercati 6 stranih državljana preko granice.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 38-godišnjak u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio ukupno šest stranih državljana.

Cilj osumnjičenom je bio navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju. Ipak u njegovom naumu su ga spriječili policijski službenici, 24. ožujka oko 18:20 na području Samobora, kada su zaustavili kombi rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunjske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji državljanin Rumunjske je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, dok su strani državljani predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook