Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICAJCI U AKCIJI I OVOG VIKENDA: Pojačno će nadzirati promet

Policijska uprava krapinsko-zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja


Policijska uprava krapinsko-zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja-recidivistima, poručili su iz PU krapinsko-zagorske.

Također će obratiti posebnu pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelasku pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili u vožnji nemaju upaljena svijetla. Promet će se nadzirati na velikom broju lokacija, a u aktivnosti će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

 - Građane molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima, te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila – poručili su iz policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook