Prethodni članak
Sljedeći članak

Pokrenuta inicijativa da se Ivanščica proglasi zaštićenim dijelom prirode

Jedan od glavnih razloga za pokretanje ove inicijative jest činjenica da na sjeveru nemamo niti jedan nacionalni park niti park prirode


Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan razgovarao je s lokalnim čelnicima vezano uz inicijativu proglašenja planine Ivančice zaštićenim dijelom prirode. Posjetio Ivanec i Zdenka Đurasa, gradskog vijećnika i predsjednika HDZ-a Grada Ivanca.

- Izuzetno mi je drago što je kolega Đuras iskazao punu podršku ovom projektu i prepoznao što bi to značilo za čitav ovaj kraj i područje Ivančice. Jedan od glavnih razloga za pokretanje ove inicijative jest činjenica da ovdje na sjeveru nemamo niti jedan nacionalni park niti park prirode. Prošli tjedan obavio sam razgovor s državnim tajnikom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mariom Šiljegom i ravnateljem Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljošom Duplićem i inicijativa je naišla na plodno tlo. No, pred nama je još puno posla - rekao je Habijan, prenose Varaždinske vijesti.

Đuras je podržao Habijanovu inicijativu da se Ivančica proglasi zaštićenim područjem.

- To je još jedan dobar pokazatelj koliko je bitno imati tu vertikalu između najniže i najviše razine vlasti. Smatram da je ivanečko područje bogato prirodnim bogatstvima, no turistički neiskorišteno. Vjerujem da će projekt proglašenja Ivančice istaknuti ovaj kraj na turističkoj karti Hrvatske - rekao je.

Saborski zastupnik je naglasio je kako će se proglašenjem upravo zaštićenog dijela prirode, a ne nacionalnog parka za što su uvjeti puno stroži, i dalje moći odvijati sva postojeća i nova gospodarska djelatnost, uz promicanje ovog turistički vrijednog područja.

S inicijativom je upoznao i gradonačelnicu Grada Zlatara Jasenku Auguštan Pentek koja će se također aktivirati u postupku proglašenja, pišu Varaždinske vijesti. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook