Prethodni članak
Sljedeći članak

Pojačan promet u smjeru mora i unutrašnjosti, na Maclju se čeka sat vremena

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu HAK poziva na pojačan oprez.


Tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno. Korisnike molimo za strpljenje, javlja HAK.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.
Na graničnom prijelazu Macelj na ulazu u Hrvatska za osobna vozila čekanja su do sat vremena, na izlazu pola sata.
Prema odluci Vlade Republike Italije, sve osobe koje iz Republike Hrvatske ulaze u Italiju, prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj, uključujući talijanske državljane. Tranzit kroz Republiku Italiju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook