Prethodni članak
Sljedeći članak

POGLEDAJTE NAGRAĐENE BALKONE, VRTOVE, VOĆNJAKE, TRSJA: Ovi vrijedni ljudi čine Hum cvjetnim i još ljepšim

Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2020. u organizaciji Turističke zajednice i Općine Hum na Sutli


U nedjelju, 20. rujna, na terasi Pivnice Cantina, u Klenovcu Humskom, održana je završna svečanost 16. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2020.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo 180 domaćinstava u Općini. Općinski načelnik Zvonko Jutriša uručio je prigodna priznanja najboljima u 18 kategorija te je podijelio pakete lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

Naj priznanja
Ove su godine priznanja za najljepše balkone primile Slavica Irgeher, Hum na Sutli 222, i Ljiljana Jutriša, Druškovec H. 81-1, a za najljepšu cvjetnu terasu Petar Vražić, Hum na Sutli 222-2. Najljepšim humskim okolišem i okućnicom proglašena su domaćinstva Nine i Denisa Firšt, Lastine 35-1, te Gordane Lovrenčić, Druškovec H. 68. U kategoriji tradicijski vrt priznanje su dobili Sidonija Jurak, Druškovec H.2, te Ana Podhraški i Ivan Firšt, Grletinec 14-1. Za najljepše uređeni voćnjak priznanje je pripalo Jelki i Slavku Firšt, Grletinec 13, Ivanu Lazičkom, Lastine 18, i Rozaliji Miklaužić, Lastine 18-7. U kategoriji zimzelen priznanje su primile Snježana Čuček, Lupinjak 73-1, i Ivanka Miklaužić, Hum na Sutli 107, a u kategoriji trsje Biserka i Ivan Lipnjak, Druškovec H. 18. Najljepše tradicijske ruže ove je godine imala Anđela Štruklec, Grletinec 83, za cvjetni detalj priznanje je primila Marija Stuhne, Prišlin 69-1, a u kategoriji poslovni prostor Vetropack Straža d.d., Hum na Sutli 203.

Specijalna kategorija
U specijalnoj kategoriji cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Biserka Štih, Brezno Gornje 8, i Snježana Žerjav, Klenovec H. 47, a u kategoriji cvijeće i ja Verica Rebernjak, Rusnica 56, i Sanja Zajec, Strmec H. 20. U specijalnoj kategoriji cvjetni kutak priznanje je primila Tatjana Gorišek Jančin, Zalug 14-1, a za humska okna Milica Sambolić, Brezno Gora 19. U specijalnoj kategoriji kutak za odmor priznanje je pripalo Zlati i Dušanu Stuhne, Vrbišnica 51. U specijalnoj kategoriji marljiv kao crv priznanje su primile Jožica Cerovski, Prišlin 20, i Anica Ivić, Zalug 19, a u kategoriji mirisi i okusi mediterana Dragutin i Nevenka Bračun, Poredje 18. A u posljednjoj specijalnoj kategoriji moja kućica - moja slobodica priznanje je primila Višnja Vnučec, Hum na Sutli 221. U kulturno-umjetničkom programu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medije RH, nastupili su mladi glazbenici Neven Hrustić iz Zagreba i Ninoslav Plantak iz Varaždina kao DUO GITARA te izveli kratki program svjetski poznatih skladatelja, čime su oduševili nazočnu publiku. Za dobru gastro-atmosferu pobrinula se Pivnica Cantina, dok je prostor uredila Anica Kovačić. U skladu s epidemiološkim mjerama, svečanosti su nazočili samo dobitnici ovogodišnjih priznanja.

Slavica Irgeher Ljiljana Jutriša Petar Vražić Nina i Denis Firšt Gordana Lovrenčić Sidonija Jurak Jelka i Slavko Firšt Ivan Lazički Rozalija Miklaužić Snježana Čuček Ivanka Miklaužić Anđela Štruklec Vetropack Straža

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook