Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte koja načelnica se najbolje snašla u autocrossu

Auto-moto spektakl u Keblu svojim nastupom uveličale i zagorske (grado)načelnice


Na inicijativu Martine Šaronje iz AK Kebel u sklopu auto-moto spektakla u na stazi Kebel upriličena je i više nego atraktivna "Utrka načelnica" u disciplini autocross. Nastupile su načelnice Blanka Stipčić-Berić (Kraljevec na Sutli), Mladenka Mikulec-Šimunec (Mače), Gordana Jureković (Krapinske Toplice), Ljubica Jembrih (Lobor), gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek i kao domaćin se priključio načelnik Bedekovčine Darko Ban (Bedekovčina).

-Ideja za ovu utrku "pala" ja Sajmu vina u Bedekovčini. Razgovarala sam s jednom od načelnica koja je oduševljeno prihvatila ovu ideju koja se pokazala kao pun pogodak. Ova utrka izazvala je najveći interes kod gledatelja, svi prisutni su se okupili uz stazu. Htjela sam pokazati koliko smo mi žene sposobne, a naše načelnice su to i dokazale jer su svojim nastupom zasjenile i neke aktivne vozače - otkriva nam Martina Šaronja.

Najviše uspjeha u toj utrci imala je načelnica Kraljevca na Sutli Blanka Stipčić-Berić, drugo mjesto osvojila je načelnica Mača Mladenka Šimunec-Mikulec, treća je bila gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, četvrta načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković, peta načelnica Lobora Ljubica Jembrih, dok se načelnik Bedekovčine Darko Ban pokazao pravim domaćinom i osvojio je posljednju šestu poziciju. Utrka je bila i više nego zanimljiva, a  oko 1.000 gledatelja pružilo je snažnu potporu sudionicima ove atraktivne utrke.

-Bilo je ovo jedno lijepo i neponovljivo iskustvo. Prije utrke bilo je malo straha i treme, ali kad je utrka krenula sve je to nestalo. Odlično sam startala, najjače sam pritisnula papučicu gasa na startu, odmah sam stekla prednost  i to je presudilo u moju korist. Tijekom  vožnje imala sam velike nalete adrenalina, nisam osjećala ni kacigu ni pojas, samo sam se fokusirala na vožnju i uživala sam u njoj. Inače vozim sporo, ali u ovoj utrci dala sam sve od sebe. Drago mi je što smo promovirali auto-moto sport u našem Hrvatskom zagorju koje ima nekoliko vrlo atraktivnih staza. Isto tako ovo je bilo jedno lijepo druženje s mojim kolegicama van posla. Sretna sam zbog pobjede i mislim da bi ponovila ovo iskustvo - prenijela nam je svoje dojmove ove zanimljive utrke pobjednice Blanka Stipčić-Berić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook