Prethodni članak
Sljedeći članak

Podizanje kvalitete života mladih: Općina Radoboj kroz participativni proračun financira njihove projekte


Općina Radoboj ove je godine po prvi puta raspisala natječaj za Participativni proračun za mlade Općine Radoboj s ciljem omogućavanja aktivnog uključivanje mladih u sistem kreiranja i preuzimanje odgovornosti za odlučivanje o segmentima koji se neposredno odnose na opći položaj mladih u zajednici.

Ukupno je na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2023. godinu pristiglo tri projekta prijedloga. Na temelju prijedloga Odluke o odabiru i dodjeli sredstava Savjeta mladih Općine Radoboj općinski načelnik Anđelko Topolovec odobrio je dva projektna prijedloga koja će Općina Radoboj financirati  i realizirati do kraja ove godine.

Prvi odobreni projektni prijedlog pod nazivom „Moje prvo skijanje“ odnosi se na podizanje kvalitete života mladih na području Općine Radoboj stvaranjem poticajne i podržavajuće okoline za one koji žele isprobati skijanje i naučiti jednu novu vještinu. Projekt ima za cilj omogućiti mladima s prostora Radoboja prvi kontakt sa skijanjem, skijaškom stazom i zimskim sportovima uz izradu dviju staza: za početnike i za napredne. Projekt će se provoditi kod Planinarskog doma u Radoboju.

Drugi odobreni projekt pod nazivom „Zvjezdarnica u Radoboju“  odnosi se na nabavku teleskopa  i edukativnih radionica u svrhu stjecanja znanja, upoznavanja s osnovama astronomije  i vođenog promatranja Svemira. Provedbom ovog projekta mladima će se dati nova atrakcija u Radoboju  koja pridonosi edukaciji, razumijevanju i istraživanju Svemira i okoline, uz druženje i boravak u prirodi.

Odobrenim projektima potaknuti će se mlade da promijene svoje životne navike, da se više bave aktivnostima u prirodi i na svježem zraku stjecajući tako nova znanja i vještine, a sve u skladu s ciljem javnog poziva i podizanja kvalitete života mladih na području Općine Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook