Prethodni članak
Sljedeći članak

[POČINJE LJETO U MARIJI BISTRICI] Bogat program sve do rujna

Marijabistričko 'Ljeto' otvara Biciklijada 4 kapelice


U sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, tijekom sljedeća tri mjeseca posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturnom, duhovnom, zabavnom i sportskom programu. Manifestaciju će u nedjelju 2. lipnja otvoriti biciklijada 4 kapelice i hodočašće biciklista. Od 9 sati na rasporedu je Sv. misa uz blagoslov biciklista i bicikala u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca. Nakon mise od 10 sati slijedi uplata kotizacije i mogućnost registracije bicikala od strane Policijske uprave Krapinsko-zagorske. Start biciklijade je u 10.30 sati, kod Crkve na otvorenom, a ruta u dužini od 13,5 km prolazi neposredno uz kapelice Sv. Ladislava, Sv. Marije Magdalene, Sv. Roka i Prasvetišta na Vinskom Vrhu. Na odmorištima je planirano osvježenje, a cilj je u Bluesun hotelu Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak i izvlačenje nagrada za sudionike biciklijade. Naime, kotizacija iznosi 30 kn i uključuje ručak i tombolu, a za djecu do 15 godina je besplatna. U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa za 16. lipnja.

Nakon Biciklijade 4 kapelice, Ljeto u Mariji Bistrici nastavit će se već u subotu 8. lipnja, kada je na rasporedu Dan Mjesnih odbora Općine Marija Bistrica uz natjecanje u pripremi bistričke kotlovine i Enigma band. Već 15. lipnja na središnjem bistričkom trgu održat će se Koncertno zabavna večer KUD-a "Lovro Ježek", a dan kasnije Lovački piknik na Grohotu i filmska večer Udruge Stav u Hudekovoj bašči. Ove godine organiziran je i košarkaški turnir na igralištu OŠ Marija Bistrica, koji je na rasporedu 22. lipnja od 13 sati, a tu je i tradicionalni Veseli dječji dan 23. lipnja. Na Dan Državnosti 25. lipnja održava se još jedan Susret umirovljenika KZŽ-e, a kraj lipnja donosi Vatrogasnu vježbu u Tugonici i 32. susrete folklora na središnjem bistričkom trgu i to 29. lipnja. Od 5. do 7. srpnja manifestacija seli na laz, jer KUD Laz organizira Dane folklora i zabave, a 7. srpnja je na rasporedu i pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice u organizaciji PD Grohot, kao i Prezentacija pripreme bistričkih štrukli - Za svakog hodočasnika jedan štrukel.

Vrhunac događanja Ljeta u Mariji Bistrici je oko Svetkovine MBB, koja se slavi 13. srpnja. Dan prije, na rasporedu je Procesija sa svijećama od Marije Bistrice do Vinskog Vrha i prva misa svetkovine, a na sam Dan župe i općine 13. srpnja, mise su u Svetištu u 7.30, 9, 11 i 18 sati, dok od 20 sati na trgu počinje Bistrička noć uz TS Prava ekipa i Gazde. U nedjelju 14. srpnja od 20.30 sati kod 12. postaje bistričke kalvarije, uz 20. rođendan Radija Marija Bistrica na rasporedu je koncert duhovne glazbe, na kojem će nastupiti Božja slava band i Petar Buljan. Novitet je 1. ljetna bistrička likovna kolonija, koje je planirana 20. i 21. srpnja, a 20. srpnja u večernjim satima Udruga Stav organizira još jednu filmsku večer u Hudekovoj bašči. Nezaobilazna je i Kazališna večer na otvorenom, u subotu 27. srpnja, uz predstavu Pokopaj me nježnu Kerekeš teatra. Ususret Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, dan ranije 4. kolovoza na trgu će nastupiti domaći rock sastav Tvoja mama i legendarni Psihomodo pop. Šesti susret klapa na trgu ispred Bazilike, u organizaciji Klape Bistrica na rasporedu je 17. kolovoza, a Ljeto u Mariji Bistrici završava 13. biciklijadom "Selnica – Gusakovec“ u nedjelju 1. rujna. Cijeli program događanja može pro se naći na:www.facebook.com/TZ.MBistrica/ ili www.tz-marija-bistrica.hr/.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook