Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinje gradnja teniskih terena u Pregradi, već iduće proljeće djeca i mladi moći će ponovno nakon 10 godina zaigrati ovaj sport

Uspješno je završila crowdfunding kampanja pod nazivom „SMASH-Vratimo tenis u Pregradu na kojoj je sakupljeno 396.315.11 kuna


Na prostorima budućih teniskih terena u Pregradi danas je održana konferencija za medije povodom crowdfunding kampanje SMASH kojom je prikupljeno 396.315,11 kuna. Podsjetimo, Sportska zajednica grada Pregrade i Teniski klub Pregrada početkom prosinca 2018. godine pokrenuli su crowdfundingkampanju pod nazivom „SMASH-Vratimo tenis u Pregradu. Kampanja je pokrenuta na inicijativu Teniskog kluba Pregrada, koji je početkom 21. stoljeća postizao izvrsne rezultate na turnirima.

- Imamo priliku vratiti nešto što je godina bilo zapostavljeno. Naš klub danas broji 50 članova i članica, a izgradnjom i uređenjem novih teniskih terena želimo ponuditi tenis kakav se u ovom gradu nekada igrao – istaknuo je predsjednik Teniskog kluba Denis Burić, spomenuvši kako su bez teniskih terena ostali 2009. kada je tvornica Emka otišla u stečaj. Svoju inicijativu za povratak tenisa u Pregradi prezentirali su Gradu, a podršku uz Grad dala je i REGEA. Stoga su pokrenute brojne akcije i u godinu pol pokrenuli brojne akcije i sakupili respektabilni iznos za početak gradnje. Novci su na posebnom računu i bit će proslijeđeni Gradu.


Kampanju je od samog početka podržao i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. -Pregračanima crowdfunding nije nikakva nepoznanica. Prije pet godine ujedinili smo se u kampanji „Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi“ te u 90 dana prikupili gotovo 100 tisuća kuna od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost. Ukupan iznos novčanih sredstava prikupljen kroz donacije pokazao je kako još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati kvalitetan projekt i koji su spremni pomoći u realizaciji inovativnih ideja - istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj, zahvalivši svim 177 donatora koji su dali svoj novčani prilog za izgradnju teniskih terena. – U ovoj godini će se na izgradnji utrošiti 550.000 kuna i dobiti dva teniska i funkcionalna terena. Završetak projekta bit će u idućoj godini - rekao je Vešligaj, naglasivši da je ove godine na raspolaganju 1.400.000 kuna za sport, a da je prošle godine uređena zgrada Sportske zajednice, a ove godine u planu je uređenje i dječjih igrališta.

Crowdfunding kampanja pokrenuta je na platformi croenergy.eu. Riječ je o platformi koju vodi REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne županije). Ovo im je do sada i financijski najzahtjevnija kampanja koja je uspješno dovršena. -Naviknut sam da iz Pregrade dolaze sjajne priče. Ovo je sjajna priča i to ne samo zato što vraća tenis u Pregradi, nego i zbog solidarnosti i društveno – odgojnoj poslovanja. Ovo je dosad najuspješniji koncept ne samo po iznosu nego i po udjelu financiranja javno- privatnog partnerstva i po učinku koji će imati za građane, djecu i mlade. Jako sam ponosan na ovaj projekt - zaključio je Julije Domac, ravnatelj REGEA-e.

Škola tenisa u Pregradi vrata će otvoriti na proljeće. Ponajprije za djecu i mlade. Teniski klub organizirat će i teniske turnire te tako poticati suradnju s drugim klubovima, a sudjelovat će i u natjecanjima. Početak izgradnje planira se u sljedećih mjesec dana. Novac je spreman, tereni imaju građevinsku dozvolu i čim bude izabran izvođač kreću radovi. Službeno otvorenje očekuje se zadnji vikend u rujnu.

   

     

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook