Prethodni članak
Sljedeći članak

Početna konferencija projekta Zaželi – ostvari II: O 60 korisnika brinut će 10 gerontodomaćica


U Zlataru je održana početna konferencija u sklopu provođenja projekta Projekt Zaželi – ostvari II, koji je ostvaren kroz natječaj Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza 3 iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta je 494.400,00 kn i traje 8 mjeseci. Ugovor je potpisan 25. listopada, a 25. studenog gerontodomaćice su krenule na teren i počele raditi s korisnicima.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica i Grad Zlatar. Zaposleno je 10 žena koje brinu o 60 korisnika. Zaposlene žene svojim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im usluge održavanja kućanstva; pomoć pri dostavi namirnica; pomoć u pripremi obroka u kućanstvu korisnika; pomoć u održavanju osobne higijene; pomoć i posredovanje u ostvarivanju raznih prava; pomoć u socijalnoj integraciji; druženje, razgovore i zajedničko provođenje vremena; pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pruža potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su osobe starije životne dobi, te nemoćne osobe i osobe s invaliditetom koje žive na području Grada Zlatara te s područja općina Mače, Mihovljan, Lobor i Zlatar Bistrica. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook