Prethodni članak
Sljedeći članak

POČETAK SELJAČKE BUNE: Pobunjeni seljaci kod Gupčeve lipe dogovorit će ustanak protiv Tahyja

Organizatori Seljačke bune i za ovu su godinu pripremili bogati program u dva vikenda, u Donjoj i Gornjoj Stubici


foto: arhiva

Organizatori Seljačke bune i za ovu su godinu pripremili bogati program u dva vikenda, u Donjoj i Gornjoj Stubici. Sve počinje već u subotu 1. veljače, Puntanjem kmetova u Hižakovcu, gdje će Družba vitezova zlatnog kaleža prikazati život Matije Gupca u njegovoj rodnoj kući. Vojska će nakon toga krenuti prema Gupčevoj lipi, gdje će se pripremati za veliku bitku koja je na redu idućega vikenda. Spomenimo i da će Muzej seljačkih buna 1. i 2. veljače omogućiti svim posjetiteljima obilazak muzeja uz stručno vodstvo te popust na ulaznice od 50%.

Puntanje kmetov počinje u Hižakovcu u 11 sati prikazom života Matije Gupca u rodnoj kući Matije Gupca. U 12 sati se okuplja kmetska vojska kod kleti OPG Drempetić, a 13 sati slijedi organizirani odlazak prema Gupčevoj lipi. U 14 sati kod Gupčeve Lipe u Gornjoj Stubici dolaze pobunjeni kmetovi koji pripremaju Bunu.

Želite li podržati seljake u njihovoj pobuni i biti dio ove velike manifestacije, dobrodošli ste sutra u subotu od 11 sati u Hižakovec, kao i u 14 sati pod Gupčevu lipu u Gornju Stubicu, gdje vas nakon uprizorenja puntanja kmetova očekuje i pučka veselica uz stubičke tamburaše, kuhano vino i ponudu OPG – ova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook