Prethodni članak
Sljedeći članak

Počelo postavljanje umjetne trave na novo nogometno igralište u ŠRC Podgora

S novim igralištem i sadržajima koji će se urediti, vjerujem da će se pojaviti i interes za iznajmljivanjem dijela kafića, kaže gradonačelnik


Športsko – rekreacijski centar Podgora dobiva novo nogometno igralište s umjetnom travom, a to je tek prva faza uređenja ovog centra, koji bi kroz nekoliko godina trebao dobiti sasvim novo lice, najavio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Nova cesta

Grad je potpisao ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom koji donira umjetnu travu, a Grad je bio u obavezi napraviti pripremne radove, podlogu, drenažu, nasipe, ograde, rasvjetu igrališta. - Osim toga, izgradit će se oko 400 m nove ceste na dijelu ceste koja je bila makadamska. Radi se o cesti koja ide od naselja Podgora prema centru grada. Napravit će se dvotračna cesta s nogostupom, javnom rasvjetom i biciklističkom stazom, a i u sklopu tih radova će se rekontruirati postojeća cesta koja je išla od naselja Podgora prema centru grada, koja će kasnije, kada se izgradi nova cesta, postati pješačka zona – objasnio je Gregurović. Ova faza projekta polako se privodi kraju, Hrvatski nogometni savez počeo je s postavljanjem umjetne trave.

- Predstoji završetak obilazne ceste, uređenje postojećih cesta kroz sportski centar i završno uređenje sportskog centra. S obzirom na velik broj djece koja se u tom sportskom centru kreću i treniraju, mislim da će to biti od velikog značaja zanaš grad, jer postojeće travnato pomoćno igralište, kada su se izmjenjivale ekipe, praktički se pretvaralo u blatnu povšinu. S novim igralištem i sadržajima koji će se urediti, vjerujem da će se pojaviti i interes za iznajmljivanjem dijela kafića, tako da ćemo nakon godišnjih odmora rapisati i javni poziv za davanje u najam poslovnog prostora za otvaranje kafića – najavio je gradonačelnik.

Planovi

Podsjetimo, na postupak javne nabave za ove radove pristiglo je 6 ponuda, a odabrana je najjeftinija, tvrtke Krakom, vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna bez PDV – a. - Spomenuo bih još na izgradnji podloge za samo igralište 500 tisuća kuna koje smo dobili od Ministarstva turizma i sporta, na radove što se tiče igrališta otpada negdje oko 2 milijuna kuna, u to su uključeno pripremni radovi, podloga, drenaža, ograda, zaštitne mreže, oprema, rasvjeta, refelektori. Preostali dio se odnosi na izgradnju 400 m ceste – rekao je Gregurović, a u planu je u idućim godinama i gradnja objekt gdje bi sportske udruge dobile svoje prostore. Želja je i da se uredi balon ili montažna hala, odnosno zatvoreni teniski teren.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook