Prethodni članak
Sljedeći članak

POČELO JE: Teleoperateri u Hrvatskoj dižu cijene!


S obzirom na to da su telekomi koju posluju u Hrvatskoj: Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska i Iskon uveli u svoje opće uvjete poslovanja indeksnu klauzulu, na red je došlo i podizanje cijena odnosno usklađenje s inflacijom, piše Večernji.

Naime, izmjena načina poslovanja, za što su dobili i pozitivno mišljenje regulatora – HAKOM-a, dobili su mogućnost da jednom godišnje usklade svoje cijene s prosječnom godišnjom inflacijom koju objavljuje Državni zavod za statistiku. DZS je objavio kako je lani prosječna inflacija iznosila 10,8 posto. Tako telekomi spram svojih novih pravila imaju mogućnost da se i maksimalno do tog postotka usklade, iako su neki kao gornju granicu postavili 10 posto.

Loša vijest za pretplatnike telekoma jest da nakon što je usklađenje općih uvjeta odrađeno, više nitko nema mogućnost zbog novih cijena na temelju inflacije bez penala raskinuti ugovor. Dobra vijest je da ovakvo podizanje cijena na temelju inflacije telekomi mogu odraditi samo jednom godišnje, javlja Večernji list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook