Prethodni članak
Sljedeći članak

Počelo FIS Rollerski World Championship

U utorak je službeno započelo FIS Rollerski svjetsko prvenstvo koje će se do nedjelje 2. rujna održavati u Oroslavju, Bi


U utorak je službeno započelo FIS Rollerski svjetsko prvenstvo koje će se do nedjelje 2. rujna održavati u Oroslavju, Bistri i Stubičkim Toplicama. Uz dolazak i akreditiranje reprezentacija, sinoć je održan i prvi sastanak vođa ekipa na kojem je još jednom objašnjen program Svjetskog prvenstva te su raspravljene neke od sitnica koje su zanimale reprezentacije (prijevoz, detalji oko utrka štafeta, pozicije trenera na stazi).

Provjerene su liste prijavljenih natjecatelja i možemo reći da će nastupiti 17 reprezentacija.

To su Hrvatska, Rusija, Italija, Švedska, Češka, Latvija, Izrael, Južnoafrička Republika, Njemačka, Slovenija, Ukrajina, Turska, Francuska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Norveška i Mađarska. Posebnu pozornost moramo skrenuti na jedno ime.

U Zagorje nam stiže velika zvijezda skijaškog trčanja, talijanski reprezentativac Giorgio Di Centa, među ostalim i osvajač zlatne olimpijske medalje u Torinu na 50 kilometara. On će nastupiti u utrkama prologa i pursuita, čiji se rezultati zajednički zbrajaju za naslov svjetskog prvaka.

Na startnoj listi muških prijavljeno je prvih 20 s liste ovogodišnjeg Svjetskog kupa (www.rollerski.info), a od prvih 15 seniorki fali tek jedna (10. Nenyukova).

Favoriti su poznati. To su Rusi Igor Glushkov i Vladimir Fedulov, Talijani Alfio Di Gregorio i Emanuele Sbabo. Račune će im sigurno probati pomrsiti Turčin Muhammet Kizilarslan, a vidjet ćemo što na rolama može zlatni olimpijac Giorgio Di Centa.

Kod djevojaka favoritkinja je zasigurno Šveđanka Maria Magnussson, neporažena ove godine i Talijanka Mateja Bogatec (posebno u sprintu), a treba vidjeti što može Talijanka Elisa Brocard inače članica talijanske nordijske reprezentacije.

Na kraju vas još jednom podsjećamo na program FIS Rollerski svjetskog prvenstva Danas u četvrtak od 15 sati kreće utkra prologa u Bistri (6 km, klasično).

Petak nam donosi utrke sprinta u Oroslavju (kvalifikacije od 10 sati, finale juniora od 15.45, finale seniora od 17 uz prijenos na HTV2) i svečano otvaranje Svjetskog prvenstva od 20 sati.

U subotu se u Stubičkim Toplicama (Pila-Snježna kraljica) vozi utrka nastavka, pursuit (18 km muški, 14 km žene, slobodno), a Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju 2. rujna utrkom štafeta centrom Oroslavja (3x2 km) te svečanim zatvaranjem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook