Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeli radovi na sanacija nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu u Radoboju


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture početkom siječnja 2022. godine objavilo  je otvoreni Javni  poziv za dostavu projektnih prijedloga za“ Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije. 

Svrha Poziva  bila je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama u području prijevoza na razinu prije potresa.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosio je 224.172.882,00  kuna , koji je osiguran u Državnom proračunu, iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Općina Radoboj je na predmetni Poziv prijavila operaciju Sanacija nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu. Cilj operacije  bio je osigurati uvjete za normalno prometovanje i svakodnevne aktivnost stanovništva, budući da  je zbog oštećenja na dionicama cesta, njihovo korištenje predstavljalo dodatnu opasnost. Za sanaciju oštećenja na cestama općina Radoboj prijavila je dvije ceste i to NC-RI11-ŽC2122 Biruši - Kamenečki, te nerazvrstanu cestu NC-O11 Kiseljaki, te su joj odobrena sredstva za izvođenje  potrebnih radova.

Ukupna vrijednost projekta  sanacije  nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu iznosi 222.310,70 €, od čega se  putem Fonda solidarnosti EU financira 127.621,95 €.   Navedena sredstva odnose se  na  prihvatljive troškove za  sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresa na nerazvrstanim cestama, a preostali iznos od 94.688,76€ odnosi se na radove kojima će se  poboljšati stanje nerazvrstanih cesta, te će te radove Općina Radoboj financirati iz vlastitog Proračuna.

Nakon provedenih svih potrebnih predradnji, ishođenja građevinske dozvole, provođenja postupka javne nabave za odabir izvođača radova, potpisivanja ugovora sa odabranim izvođačem, te uvođenja u posao istog, počeli su radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta.. Radove izvodi  Zajednica ponuditelja SETCC d.o.o.  i „Sever“ usluge, prijevoz i trgovina, vl. Janko Sever, a rok za završetak radova je 31.05.2023. godine.

Općina Radoboj kontinuirano ulaže  značajna sredstva u modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta  na svom području, a  sanacijom oštećenja nastalih nakon potresa na nerazvrstanim cestama omogućit će se kvalitetnije i sigurnije korištenje predmetnih  cesta u skladu sa najvišim standardima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook