Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeli radovi na gradnji novog nogometnog igrališta s umjetnom travom u ŠRC Podgora

To je tek prva faza uređenja centra, koji bi kroz nekoliko godina trebao dobiti sasvim novo lice, kaže gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović


Športsko – rekreacijski centar Podgora dobit će sasvim novo nogometno igralište s umjetnom travom, a to je tek prva faza uređenja ovog centra, koji bi kroz nekoliko godina trebao dobiti sasvim novo lice, rekao je danas prilikom obilaska radova gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Podsjetio je da se radovi na području grada kontinuirano provode. - Još 2016. godine izgradili smo novo igralište kod PŠ u Škarićevom gdje igrališta nije bilo, od 2017. do danas izgrađena su nova igrališta u naselju Šabac, Zagori, Žutnici, dva igrališta na Tklacima, potpuno su rekonstruirana i obnovljena sportska igrališta na Trškom vrhu i kod OŠ Augusta Cesarca. Sada smo došli u nekakvi finale gdje imamo možda i najveći zahvat i gradilište, a gradi se o uređenju infrastrukture i izgradnji igrališta na SRC u Podgori, centru koji je godinama bio zapušten i devastiran – rekao je gradonačelnik.

Kroz proteklih nekoliko godina uređene su tribine kod glavnog igrališta, zamijenjeno je krovište, uređene su svlačionice, a već godinama je svima želja je da se napravi još jedno novo nogometno igralište s umjetnom travom. Radovi su sada krenuli. - Potpisali smo ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom koji će donirati umjetnu travu, a mi smo u obavezi napraviti pripremne radove, podlogu, drenažu, nasipe, ograde, rasvjetu igrališta i to je ono što se počelo raditi. Osim toga, izgradit će se oko 400 m nove ceste na dijelu ceste koja je bila makadamska. Radi se o cesti koja ide od naselja Podgora prema centru grada. Napravit će se dvotračna cesta s nogostupom, javnom rasvjetom i biciklističkom stazom, a i u sklopu tih radova će se rekontruirati postojeća cesta koja je išla od naselja Podgora prema centru grada, koja će kasnije, kada se izgradi nova cesta, postati pješačka zona – objasnio je Gregurović.

Na postupak javne nabave za ove radove pristiglo je 6 ponuda, a odabrana je najjeftinija, tvrtke Krakom, vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna bez PDV – a. - Spomenuo bih još na izgradnji podloge za samo igralište 500 tisuća kana koje smo dobili od Ministarstva turizma i sporta, na radove što se tiče igrališta otpada negdje oko 2 milijuna kuna, u to su uključeno pripremni radovi, podloga, drenaža, ograda, zaštitne mreže, oprema, rasvjeta, refelektori. Preostali dio se odnosi na izgradnju 400 m ceste koja će biti kompletno uređena i u sklopu ceste će se riješiti i odvodnja. To je uistinu veliki zahvat i sada prva faza uređenja daljnjeg SRC centra u Podgori, jer imamo u planu kroz sljedeće godine napraviti ovdje objekt gdje bi naše sporstke udruge dobile svoje prostore. Želja nam je da se u narednom periodu ovdje napravi balon ili montažna hala, jer u našoj županiji nema ni jednog zatvorenog teniskog terena, tako da se nadam da će, kroz narednih nekoliko godina, ovaj sportski centar dobiti jedno novo lice – rekao je gradonačelnik, dodavši da se Grad ove godine prijavio na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta za uređenje postojeće atletske staze oko glavnog igrališta.

Radovi koji su krenuli trebali bi završiti do konca ljetnih mjeseci. - Prema ugovoru s Nogometnim savezom, podloga za postavljanje umjetne trave bi trebala biti prije gotova, negdje do lipnja. Umjetna trava koju će donirati Savez je vrijednosti do 2 milijuna kuna – dodao je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook