Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela gradnja velikog supermarketa u Krapinskim Toplicama: 'Zaposlit ćemo 25 novih djelatnika'


Veliki nacionalni trgovački lanac Plodine započeo je izgradnju svog prvog supermarketa u Krapinskim Toplicama. I ne bi to bila neka posebna vijest, da nije riječ o prvom ozbiljnom supermarketu u tom zagorskom zdravstvenom i turističkom središtu, kojeg već godinama stanovnici čitave općine s nestrpljenjem očekuju. Naime, dugi niz godina Topličanima i gostima bile su dostupne samo manje trgovine Trgocentra i Konzuma, sve dok svoje veće trgovine, prije nekih desetak godina, nisu otvorili Strahinjčica i Trgovina Kustura, koju je naknadno preuzeo trgovački lanac Gavranović. No, i ti dućani bili su limitirani ponudom, budući da su njihove prodajne površine bile manje od 300 četvornih metara. Govorilo se zadnjih desetak godina puno o velikim investicijama domaćih i stranih nacionalnih trgovačkih lanaca, odnosno, o gradnji barem jednog velikog supermarketa, no, na koncu, sve je ostajalo tek na pričama. No, na velike priče o velikim investicijama, koje se na kraju nikad ne realiziraju, Topličani su već, nažalost, itekako navikli.

Ipak, sada, bez nekih velikih priča i najava, Plodine su na potezu južno od topličke Aleje, počele graditi svoj supermarket, no kako doznajemo od Diega Zubina, direktora ekspanzije Plodina, ni oni svoju odluku nisu donijeli 'preko noći'. – Jednostavno, napravili smo određene analize i duže vrijeme smo o tome razmišljali i na kaju smo procijenili da nam se isplati. Znate i sami da je na tržištu uvijek borba za pozicije i naša je politika da se što više približimo kupcima u manjim sredinama. Onaj tko prati, mogao je primijetiti da smo mi u velikoj ekspanziji i u posljednjih pet godina otvorili smo četrdeset novih trgovina. Tako da stalno imamo i potrebe za novim zaposlenicima. I ovdje, u Krapinskim Toplicama, planiramo zaposliti minimalno 25 novih, stalno zaposlenih djelatnika, a ako centar bude radio bolje od naših predviđanja, onda ćemo ih trebati i više. Uglavnom, bit će to trgovački centar u sklopu kojeg će biti i kafić, kao što je to naša standardna praksa, prostirat će se na više od 2000 četvornih metara, a radovi ne bi trebali trajati duže od tri mjeseca. Svakako želimo otvoriti prije Božića. Ili krajem studenog, ili početkom prosinca, ako sve bude u redu – rekao nam je direktor Zubin, koji nam je potvrdio da razmišljaju o gradnji nekoliko svojih supermarketa i u nekim drugim zagorskim mjestima, no, za sada, nije želio otkrivati u kojima.

Dakako, kao i većina mještana, zadovoljna ovom investicijom je i načelnica Općine Krapinske Toplice, Gordana Jureković. – Mi smo svi sretni i zadovoljni što su nas investitori konačno prepoznali kao destinaciju poželjnu za ulaganja te da su nas prepoznali kao općinu koja je otvorena prema novim investicijama. Mi smo im tu uvijek podrška i pružamo im svu potrebnu pomoć, što se vidi ne samo iz ove velike investicije koja je u tijeku, nego i iz nekoliko upita novih investitora. Vjerujemo i u realizaciju njihovih projekata, no o tome ćemo uskoro nešto više, kad krenu radovi. Vjerujem da će ova investicija Plodina sada otvoriti i druge investicije u toj zoni, jer tako to obično bude, da jedna investicija vuče i druge, pa se nadamo da će i kod nas to biti slučaj. Što se tiče samog trgovačkog centra, osim novih radnih mjesta, naši građani će dobiti i konkurentniju te bolju ponudu, što je svakako jedna nova, dodatna vrijednost za naše stanovnike – rekla je načelnica Jureković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook