Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobunili se poduzetnici. Kažu da ne žele više provoditi ovrhe nad plaćama radnika

Što se uopće poslodavca tiče kako radnik raspolaže svojim novcem?


Održavanje ovrha pokrenulo je, čini se, pravu lavinu nezadovoljstva ovršnim postupcima u Hrvatskoj.Naime, osim građana koji su se nakon polugodišnje stanke sada ponovno našli u blokadi, nezadovoljstvo načinom provedbe ovrha posljednjih dana iskazuju i poduzetnici. Preciznije, traže da se s njih skine teret provedbe ovrha nad plaćama zaposlenika jer to, kako kažu, nije njihov posao, piše Index.hr.

"Mi od provedbe ovrha nad plaćama naših zaposlenika imamo samo obaveze i troškove. Naši zaposlenici moraju trošiti vrijeme kako bi provodili ovrhe nad primanjima drugih zaposlenika. Od nas se zapravo traži da budemo servis države za provedbu ovrha. Zbog čega bismo mi to bili?! I što se uopće poslodavca tiče kako radnik raspolaže svojim novcem? Na nama je da mu isplatimo plaću, a odnosi radnika s vjerovnicima su njegova stvar", kaže za Index jedan sugovornik iz poduzetničkih krugova.
I u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) upozoravaju da provedba ovrha nad plaćama zaposlenih ne bi trebala biti posao tvrtki.
"HUP već godinama traži ukidanje ovrhe na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima. Nelogično je i nepotrebno da poslodavci sudjeluju u kompliciranim i administrativno zahtjevnim postupcima ovrhe koja je stvar vjerovnika i dužnika, a ne tvrtki", stoji u odgovoru HUP-a na upit  Indexa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook