Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobratimsko društvo DVD ZABOK sudjelovalo na proslavi 70. obljetnice DVD Prišlin Hum


Delegacija DVD-a Zabok prisustvovala je u subotu 18. lipnja na proslavi 70-e obljetnice pobratimskog društva DVD Prišlin Hum. Svečanim postrojavanjem vatrogasaca i vatrogasnih vozila započela je proslava nastupima Humskih mažoretkinja i Klape Kmeti. Nakon prijavka zapovjednika Darka Kamenščaka, predsjednik DVD-a Dražen Pereti osvrnuo se na povijest društva nakon čega je uslijedila ceremonija otvorenja i blagoslova novih prostora, zastave i vatrogasnog vozila.

Ovu svečanost uveličali su:  izaslanik župana KZŽ-e Željka Kolara Stjepan Skuliber, koji je predstavljao i Vatrogasnu zajednicu Krapinsko-zagorske županije, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Hum na Sutli Rajko Jutriša te zapovjednik Marijan Čuček, vlč. Damir Ivanek župnik župe sv. Petra u Prišlinu koji je blagoslovio nove prostore, zastavu i vozilo, kum zastave Peter Volovšek, pobratimsko društvo PGD Rogaška Slatina, ostala vatrogasna društva, gosti i mještani.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber je istaknuo: „Vatrogasci sve što rade, ne rade zbog priznanja, ali lijepo je biti prepoznat. Vatrogastvo je jedan lijep poziv u našoj županiji i 81 društvo u Zagorju je dokaz toga da su to ljudi uz svoje mještane. Odavno je vatrogastvo prevazišlo onu osnovnu zadaću gašenja požara, već je uvijek tu kad zatreba. Ovdje se vidi širina vatrogasnog poziva i želim da tako i nastavite“, rekao je Skuliber ali isto su istaknuli i ostali sugovornici na svečanosti.

U ime DVD-a Zabok poklon za tu vrijednu godišnjicu sliku novog prostora koju je izradio poznati zabočki umjetnik Drago Cvjetić predali su predsjednik Želimir Lež i zamjenik Tihomir Tršinski izražavajući im čestitke za tu vrijednu obljetnicu poželjevši im puno uspjeha u daljnjem radu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook