Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine i naše treće Vlade'


Četrdesetak minuta iza ponoći hrvatskoj se javnosti iz HDZ-ovog izbornog stožera obratio i predsjednik stranke Andrej Plenković.

"Hvala vam lijepa", rekao je na početku Plenković okupljenim članovima koju su ga pozdravili pljeskom.

"Dopustite mi da zahvalim biračima. Bitno je da je Hrvatska demokratska zajednica po treći put zaredom uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima", rekao je.

"Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a", kazao je Andrej Plenković.

"Po treći put smo tražili povjerenje naroda u zahtjevnim okolnostima. Vodili smo kampanju u okolnostima flagrantnog kršenja Ustava. Oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas trebala spasiti od Schengena i Rafalea i Pelješkog mosta", rekao je.

"Umjesto da čestitaju, oni nastavljaju s govorom mržnje. Kreirali su ozračje koje nije primjereno. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju isključivost kao što je SDP, koji je pao za 20 mandata uz svo kršenje Ustava i prolivenu žuč.. to je katastrofalno provedeno vrijeme u oporbi, oni ne zaslužuju voditi vladu. Mi smo dobili povjerenje zajedno s našim partnerima", naglasio je Plenković.

"Vodit ćemo računa o interesima hrvatske države, a jedan je ključan interes. Čuvanje stabilnosti i hitno formiranje sabora i vlade, samo tako u ovim okolnostima u kojima se Europa i svijet nalaze možemo zajamčiti socijalnu sigurnost za hrvatske građane", rekao je Plenković.

"Vrijeme je pobjede i slavlja, predlažem da se malo i zabavimo: I da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države", rekao je Andrej Plenković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook