Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Stav ćemo zauzeti kada se ustanovi kako se obnavljalo nakon rata'

Premijer Andrej Plenković kazao je prije sastanka vrha HDZ-a kako će se istragom ustvrditi tko je odgovoran za nekvalitetnu gradnju i obnovu na potresom pogođenom području

  • Marin Tironi/PIXSELL - Plenković

    Marin Tironi/PIXSELL


Premijer Andrej Plenković kazao je prije sastanka vrha HDZ-a kako će se istragom ustvrditi tko je odgovoran za nekvalitetnu gradnju i obnovu na potresom pogođenom području. Kazao je kako je cilj današnjeg sastanka u središnjici HDZ-a izvijestiti predsjedništvo i nacionalno vijeće o aktivnostima Stožera, te o djelovanju na Sisačkom području.

-Treba se sve rasvijetlili oko poslijeratne obnove. Od svih službi s terena sam tražio da se precizno ustanovi koliko je zgrada u potresom pogođenom području onih koje su bile sanirane ili obnavljane u poslijeratnoj obnovi. Kada se to ustanovi, zauzet ćemo stav - rekao je Andrej Plenković.

Na pitanje o tome da je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao da bi tužio državu ako bude ustanovljeno da je bilo malverzacija oko obnove.- Mi smo u stalnom kontaktu, Vlada je puno pomogla Petrinji i pomagat će. DORH radi na tome, a sva će im dokumentacija biti dostupna - kazao je.

Istaknuo je kako je Hrvatska dobila 683 milijuna eura iz EU fonda za solidarnost. - Poseban smo dio stavili za obnovu zgrada od potresa. Radimo i na tome da krene obnova privatnih zgrada i kuća, kako bi građani živjeli normalno što prije - kazao je, prenosi N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook