Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ: 'Situacija s koronavirusom je vrlo ozbiljna, Stožer priprema paket novih mjera'

U tijeku je sjednica Vlade, premijer Plenković potvrdio je da Stožer uskoro donosi nove mjere

  • Patrik Macek/PIXSELL

    Patrik Macek/PIXSELL


Sjednica Vlade danas je počela ranije nego što je uobičajeno. Ministri će dobiti informacije o aktualnom stanju vezanom uz koronavirus, a na dnevnom redu sjednice su, uz ostalo, prijedlog izmjena i dopuna Ovršnog zakona te Prijedlog odluke o pokretanju izrade Strategije za sprječavanje korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine.

Premijer Andrej Plenković potvrdio da Stožer uskoro donosi nove mjere. -Budući da je pandemija covida-19 tema koja je među nama stalno, na tu temu se danas održava sjednica Europskog vijeća. Ono što je važno je da u ovom kontekstu brojeva koje vidimo jučer i ovih dana još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna, u tri zadnja tjedna u listopadu smo imali udvstručenje gotovo svaki tjedan, zadnja tri tjedna se rast nastavio ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo uveli. Premda rast više nije velik kao u listopadu, dnevne brojke i dalje su visoke. Mjere su usporile širenje epidemije, ali krivulja nije počela padati na način na koji bismo htjeli da se to dogodi, trebao napraviti dodatne napore da se smanji opterećenje zdravstvenog sustava - rekao je.

-Porastao je i broj preminulih. Jučer i prekjučer smo zbog toga razgovarali kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati naš život i rad na način da se smanji intenzitet širenja epidemija. Tu je jako važno da se svi pridržavaju mjera. Kao i sve zemlje, suočeni smo s ovim brojevima na jesen, i hladno vrijeme dovodi do boravka u zatvorenim prostorima. Još jednom apeliram na sve da drže distancu, ne rukuju se, prozračuju prostorije, dakle one mjere koje je donio stožer i koje će donijeti u sljedećim danima - rekao je Plenković, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook