Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: ''Ovo je vrijedna manifestacija posvećena identitetu Hrvatskoga zagorja''

Predsjednik Vlade RH danas u Krapini


Predsjednik Vlade RH danas je bio u posjetu Krapini, koji završava nazočnošću na 57. festivalu kajkavskih popevki.

Posjet je počeo obilaskom i upoznavanjem s projektima Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko zagorske županije KZŽ u Krapini.

Nakon toga održan je sastanak sa Željkom Kolarom, županom krapinsko-zagorske Županije i to u zgradi županije.

Nakon tog sastanka predsjednik Vlade Plenković susreo se i s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem u zgradi Gradske uprave, nakon čega je dao izjavu.

Na početku izjave premijer se osvrnuo na Tjedan kajkavske kulture. ''Ovo je vrijedna manifestacija posvećena identitetu Hrvatskoga zagorja, aktivnosti koje se odnose i na hrvatski jezik i kulturu, na baštinu, na glazbu i folklor, sve što nas čini veselim kada dođemo u Krapinu početkom rujna.'' rekao je Plenković i dodao da je ovaj posjet iskoristio i za sastanak sa gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurevićem i županom KZŽ Željkom Kolarom. ''Drago mi je da je sa mnom i gospodin Fuchs. Razgovarali smo o razvojnim projektima KZŽ. cijeloga projekta Sjever, koji je potpisan u prosincu u Varaždinu i siguran sam da ova postignuća i ulaganja u različite oblike aktivnosti veznih za dizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju i u pogledu uloge Hrvatskog zagorja za ekonomski razvoj i napredak cijele Hrvatske. Zato im čestitam. Vlada je ovdje da zajedno sa svim resorima, sa brojnim javnim poduzećima radi na projektima, koji će još dodatno unaprijediti kvalitetu života naših ljudi, ovdje u KZŽ i drugim dijelovima Sjeverne Hrvatske. Čestitam svima od srca i tu smo da kao prijatelj i partner pomažemo daljnji razvoj'' – zaključio je premijer.

Župan Željko Kolar rekao je kako je u prvom dijelu posjeta premijer upoznat sa samim Poduzetničkim centrom. ''Tamo smo predstavili pet naših strateških projekata, koje želimo realizirati u slijedećoj financijskoj omotnici. Ponovno sam napomenuo da je ključni projekt dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Prezentiran je i Centar za odgoj i obrazovanje za djecu sa posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, predstavljen je projekt Stubičkih Toplica, zatim projekt medicinskog HUB-a i dali smo informaciju u kojem je stanju Znanstveno edukacijski centar Stubički Golubovec. U uredu smo još dodatno razgovarali o izgradnji Sportske dvorane u Centru kompetencije i izvrsnosti u Zaboku.'' Kolar je rekao da se razgovaralo i o nastavku izgradnje brze ceste prema Mariji Bistrici, te o još nekim temama, poput druge cijevi tunela na AC prema Macelju i sl.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je premijeru i cijelom njegovom timu, da bi poboljšali život naših građana u ovim teškim vremenima. ''Isto tako moramo zahvaliti na svim projektima, koji su pokrenuti ili će se pokrenuti, ne samo na području grada Krapine, nego cijele naše županije. Projekata imamo puno, ideja imamo puno, volje i znanja imamo. Sad samo čekamo raspisivanje natječaja i nakon toga dobre rezultate.

Predsjednik Vlade obišao je i izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora,  a potom se uputio u Festivalsku dvoranu na 57. festival kajkavskih popevki.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook