Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ O PUCNJAVI NA MARKOVU TRGU: 'Ovo nas sve skupa dovodi u jednu novu situaciju'

Premijer Plenković komentirao je današnju pucnjavu na Markovu trgu


Premijer Plenković komentirao je današnju pucnjavu na Markovu trgu. Podsjetimo, jutros je ondje upucan policajac, a napadač se dao u bijeg te je naposlijetku počinio samoubojstvo.

- Prema informacijama koje imamo sada riječ je o pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubjstvo nedugo nakon događaja. Policija i DORH će ispitati kako se sve dogodilo, o motivima nemamo novih saznanja. Policajcu želimo brz oporavak i ima svu našu potporu kao i njegov aobitelj - rekao je Plenković. Dodao je kako Hrvatska ima kulturu otvorenisti i kako su na Markovom trgu sabor, vlada i skupština i kako su dostupni svima.

- Po trenutnom režimu ovdje su moguća i javna okupljanja, ali ovo nas sve skupa dovodi u jednu novu situaciju - rekao je. Na pitanje može li se Markov trg zaštititi kaže da može. - Ovo je vrlo kompleksno, da bi se sve zatvorilo moramo imati slobodne prometnice okolo da to omogućimo - rekao je.

Novinari su ga pitali što bi bilo da se sve dogodilo u četvrtak u 10 sati kada je sve puno novinara. - To bi bilo jako loše - odgovorio je. - Ne bih dovodio u vezu performans ovih koji imaju veliku plaću u Bruxellesu pa ovdje petkom iskracavaju lubenice s ovim događajem - odgovorio je na pitanje novinara ima li Sinčićev performans veze s ovim, prenosi Index.

Božinović se također obratio medijima. - Ovakve situacije mogoće je izbjeći jedino ako se sve zatvori", rekao je.Božinović je dodao i kako bi sigurrno bilo bolje da su ove institucije negdje drugo. "Nije lako preseliti ove institucije koje su tu duže od desetljeća", dodao je. Na pitanje što su napravili po pitanju sigurnosti kaže da su sigurnosne službe razvile nekoliko scenarija te kako će se vidjeti što će se primijeniti.

"Onaj incident je vrlo ozbiljno shvaćen. Postoje tri elaborata", rekao je Božinović govoreći o Sinčićevom performansu nakon kojega je premijer naredio ministru da razmotri sigurnosna rješenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook