Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ O KRAPINSKOM TJEDNU: ‘Više od pola stoljeća krasne tradicije, emancipiranja našega identititeta, bogatstva Hrvatskog zagorja’


U krapinskoj Festivalskoj dvorani u tijeku je prva večer Festivala, ‘Popevke zanavek’.

Prati ih i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je prije koncerta obišao i izložbeni prostor 31. Zagorskog gospodarskog zbora.

Premijer je uoči ulaska u dvoranu rekao da već niz godina prati krapinski Festival. - Moram priznati da mi je zaista zadovoljstvo već godinama, i prije nego što sam bio predsjednik Vlade dolaziti u kontinuitetu na Festival kajkavske kulture. To je više od pola stoljeća krasne tradicije, emancipiranja našega identititeta, cijeloga bogatstva Hrvatskog zagorja, naše kulture… Drago mi je da smo u novi zakon o hrvatskom jeziku uvrstili i onu zlatnu formulu hrvatskog jezika – ‘ča, kaj i što’, i time dajemo legitimitet i važnost svim našim narječjima. Veselim se večeras biti na Popevkama zanavek, da se malo razveselimo i prisjetimo uspješnica s davnih festivala ovdje u Krapini – rekao je Plenković.

Komentirao je i 31. Zagorski gospodarski zbor.

- Vidim da je Osječko – baranjska županija lijepo zastupljena kao županija partner, veliki je broj obrnika, OPG – a, zainteresiranih gospodarskih subjetaka i posebno me veseli što u županiji nikada nije bila manja nezaposlenost, a velika je zaposlenost, upravo onako kako je to trenutno na razini Hrvatske. Imamo 1.680.000 osiguranika, najviše ikada, vrtimo se oko stotinjak tisuća nezaposlenih, odnos je više od 16 ljudi koji rade i koji su zaposleni u odnosu na jednog nezaposlenog. Takav odnos nismo imali nikada i mislim da je to ohrabrujuće. Drago mi je da podupiremo brojne projkte za Hrvatsko zagorje i Krapinsko – zagorsku županiju, za sjever uopće – zaključio je premijer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook