Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: 'Mislim da ćemo se sve brže vraćati u normalu'

Hrvatska je pravodobnim angažmanom očuvala radna mjesta. 10,5 milijardi kuna za plaće radnika omogućile su nam da premostimo krizu i da ukupni broj osiguranika bude veći nego lani, rekao je premijer


Nakon sjednice GSV-a, premijer Andrej Plenković rekao je da su raspravili tri važne teme za društvo, državu i radnike. Dali smo izvješće o socijalnom samitu u Portu.

- Hrvatska je pravodobnim angažmanom očuvala radna mjesta. 10,5 milijardi kuna za plaće radnika omogućile su nam da premostimo krizu i da ukupni broj osiguranika bude veći nego lani i 2019. godine. Sve zajedno u kontekstu smanjenja pandemije, što govore i brojevi, ubrzanoj dinamici procjepljivanja, mislim da ćemo se sve brže vraćati uobičajenim gospodarskim aktivnostima - rekao je Andrej Plenković i dodao da će i plan oporavka biti ključan.
Dodao je i da je tema bila i pitanje smjernica regionalne državne potpore.
- Hrvatska je prije bila podijeljena na kontinentalnu i jadransku Hrvatsku. Potpore su bile za sve jednake - rekao je.
- Smatrali smo da to nije pravedno pa smo napravili novu statističku kartu Hrvatske koja je podijeljena na jadransku, panonsku Hrvatsku, sjever Hrvatske te na Grad Zagreb - rekao je Plenković i dodao da potpore rastu kad je riječ o velikima i malima.
- Treća tema bio je Zakon o trgovini. Razgovarali smo sa sindikatima i poslodavcima - kazao je Plenković.
- Načelno će biti zabranjen rad nedjeljom, ali će se omogućiti rad do 16 nedjelja u godini. Smatramo da je to potez koji je u duhu naše tradicije. Idemo s tim prijedlogom, bitno je da njegov sadržaj poštuje načelo razmjernosti - kaže, piše 24 sata

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook