Prethodni članak
Sljedeći članak

[PLANINARSKA ŠKOLA] Novi članovi učili o planinarenju i dali se u prve planinarske poduhvate

Planinarsko društvo 'Stubičan' ove godine broji više od 80 članova


Planinarsko društvo 'Stubičan' i ove je godine vrlo aktivno u svojim planinarskim poduhvatima, tim više što je krajem ožujka s aktivnostima započela Opća planinarska škola. Kako su nam rekli iz društva, trenutno imaju više od 80 članova, a upravo oni novopridošli pokazali su veliki interes za stjecanjem znanja o sigurnom boravku u planinama, stoga je i pokrenuta spomenuta škola.

Dvadeset polaznika je, osim teorijskih znanja na predavanjima koje su održali iskusni planinari, planinarski vodiči te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, stjecalo znanja i iskustva boravkom u planinama.

Tako su tijekom travnja, svibnja i lipnja planinarili u Ravnoj gori, Okiću, Kunagori i Cesargradu, Kleku, Strahinjščici i Ivanščici, Kalničkoj gredi, Velebitu i Papuku, gdje su oni iskusniji uživali u šetnji kroz prirodu, a školarci učili o orijentaciji i korištenju opreme te se dali u svoje prve uspone. IZ PD Stubičan zahvaljuju i svojim prijateljskim planinarskim društvima koji su ih ugostili u svojim planinarskim domovima i olakšali im uspone u svojim gorama i planinama, pokazujući im atraktivne lokacije i planinarske rute koje su mogli istražiti, unatoč vremenskim prilikama koje nisu uvijek bile najbolje.


 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook