Prethodni članak
Sljedeći članak

Plan za masovno cijepljenje: Do 30. lipnja cijepiti 55 posto odraslih, a do kraja ljeta 70 posto

Svaki tjedan stizat će po 100.000 doza

  • Cijepljenje u Čakovcu

    Cijepljenje u Čakovcu


Hrvatska bi u drugoj polovici travnja s jednom dozom cjepiva protiv koronavirusa trebala cijepiti sve starije od 65 godina, do 30. lipnja trebalo bi biti cijepljeno 55 posto ukupne odrasle populacije, a do kraja ljeta 70 posto. U Zagrebu bi pak napokon od sredine travnja trebala krenuti i treća faza masovnog cijepljenja na Velesajmu koja će obuhvatiti sve one koji su se prijavili na platformi cijepise.zdravlje.hr., i to prema redoslijedu prijava, piše Jutarnji list. 

U tjednu kad smo zabilježili značajno povećanje broja novozaraženih koronavirusom, u četvrtak navečer stigle su dobre vijesti iz Bruxellesa, gdje je dogovoreno da će do kraja lipnja Hrvatskoj biti isporučeno dodatnih 747.000 doza cjepiva Pfizera, a u ovom mjesecu bismo trebali dobiti 600.000 doza različitih proizvođača, što je više nego u prva tri mjeseca ove godine ukupno, te nam to napokon omogućuje da krenemo s masovnim cijepljenjem.

Sad smo na polovici druge faze cijepljenja u cijeloj državi, ali postoji i određeni broj ljudi iz te faze koji se ne žele cijepiti, pa vjerujem da bi 15. travnja u Zagrebu mogla krenuti treća faza. Odredit ćemo gospodarske prioritete za cijepljenje, a sav višak slat ćemo na punktove za masovno cijepljenje - kaže Capak.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac rekla je u petak kako očekuje da se turistički djelatnici počnu cijepiti u svibnju. Sad je Hrvatska na 11,4 posto odraslih cijepljenih s jednom dozom, dok je EU prosjek 13,9 posto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook