Prethodni članak
Sljedeći članak

Plaketa za životno djelo Krapinsko-zagorske županije uručit će se Žarku Miholiću

U godini obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, Plaketa za životno djelo se Žarku Miholiću dodjeljuje za ukupni ratni put, a posebno kao zapovjednika 103. brigade Hrvatske vojske - u Domovinskom ratu domicilno najbrojnije postrojbe s područja Krapinsko-zagorske županije


Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, održala svoju 20. sjednicu. Sjednica je održana elektronskim putem, poštujući odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani okupljanja više od pet osoba te u skladu s uputom za postupanje Ministarstva uprave vezanom uz sjednice predstavničkih tijela. Odazvalo se svih 41 član i članica Skupštine, koji su glasovanjem e-mailom donijeli Odluku o dodjeli priznanja Krapinsko-zagorske županije i Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije.

Odluka o dodjeli priznanja donesena je na prijedlog Povjerenstva za priznanja, a nakon  provedenog Javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih priznanja. Prema ovoj odluci dodijelit će se sljedeća županijska priznanja:

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za životno djelo – Žarku Miholiću. U godini obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, Plaketa za životno djelo se Žarku Miholiću dodjeljuje za ukupni ratni put, a posebno kao zapovjednika 103. brigade Hrvatske vojske - u Domovinskom ratu domicilno najbrojnije postrojbe s područja Krapinsko-zagorske županije.

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu:

- Puhačkom orkestru DVD-a Špičkovina

- Društvu Naša djeca Zabok za projekt Zdravo i fino

 Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini

- Trgovačkom društvu Valoviti papir Dunapac d.o.o.

- doc.r.sc. Rajku Furešu

 

Povelja Krapinsko-zagorske županije:

- KUD-u Matija Gubec Gornja Stubica

- Sanji Čaćko

- Muzeju krapinskih neandertalaca

- Zagorje boysima

- Udruzi uzgajatelja malih životinja Zagorje

- Đini Sinkoviću

- Dragutinu Ulami

- DVD-u Kumrovec

- Željku Odaku

- Marku Štefaneku

- Stjepanu Jakoviću

- Povijesnoj postrojbi „Kostelska pištola Keglevićeva straža – Kostel“

- Termama Tuhelj d.o.o.

- Barici Zrinščak

- Stjepanu Boseku

- Jasni Zubić

- KUD-u Ilirci

- Robrtu Mikši

- Vladimiru Matejašu

 

- Čestitam dobitnicima županijskih priznanja koji su, svatko u svojem dijelu, ugradili kamenčiće u naš veliki mozak kojeg nazivamo najljepši frtalj svijeta – Krapinsko-zagorska županija - poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hbiciki

Druga točka dnevnog reda bila je Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije koja je bazni dokument promišljanje razvoja prometnog sustava sukladno prostornim mogućnostima, zahtjevima gospodarstva i potrebama stanovništva na prostoru na kojem živi oko 1.250.000 stanovnika. Projekt izrade Masterplana bio je podijeljen u dvije faze. U 1. fazi je najznačajnija aktivnost bila provedba opsežnih prometnih istraživanja te analiza prikupljenih podataka, dok je u 2. fazi izrađen cjelovit scenarij razvoja prometnog sustava uključujući listu ciljeva i mjera te ključnih pokazatelja uspješnosti njihove provedbe.

- Zahvaljujem svim članicama i članovima skupštine što su se odazvali na novi način rada, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani okupljanja i zabrani napuštanja mjesta prebivališta te uputi za postupanje Ministarstva uprave vezanoj uz sjednice predstavničkih tijela - poručila je Hubicki.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigur...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program