Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijana vozačica potrgala lanac na benzinskoj


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 60 prometnih prekršaja od čega;

 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i

40 ostalih prekršaja u prometu, objavila je policija.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je na D24 u Turnišću, kod 31-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika i udario u traktor s pridodanom prikolicom kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin. U toj nesreći vozač osobnog vozila upravljao je vozilom s 2,62 promila alkohola u organizmu i zadobio je lakše tjelesne ozljede.   

Možemo izdvojiti i kako je prilikom kontrole prometa u Krapini, u subotu, 9. rujna 2023. godine, oko 19,30 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je vozilom upravljao s 1,83 promila alkohola u organizmu. Temeljem prekršajnog zakona vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv vozača slijedi podnošenje Optužnog prijedloga.

Također policija izdvaja prometnu nesreću s materijalnom štetom do koje je došlo u Krapini jučer, 10. rujna oko 3 sata, gdje je 55-godišnja vozačica na ulasku u benzinsku postaju, uslijed neprilagođene brzine udarila u zaštitni lanac i potrgala ga. Vozačici je utvrđena koncentracija alkohola od 1,56 promila i određeno joj je zadržavanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook