Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan uletio u policiju pa ih nazvao majmunima i četnicima

Krešo (46) je ostao u policiji


Krešo (46) iz okolice Ludbrega krajem kolovoza prošle godine napravio je pravi mali cirkus u prostorijama ludbreške policije zbog čega je proglašen krivim i  mora platiti 1560 kuna novčane kazne i 300 kuna troškova suda, piše podravski.hr.

Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Varaždinu, ‘nestašni’ Krešo je 30. kolovoza prošle godine oko 18 sati pod vidnim utjecajem alkohola ušao u hodnik Policijske postaje gdje je vikao i galamio: “Želim razgovarati sa Š…..! Kaj me j…. majmuni jedni! Zovite Bosanca Š….. da razgovaram s njim!”. Nakon što su ga policajci pokušali smiriti te mu naredili da prestane vikati, Krešo se oglušio i počeo ih vrijeđati. Rekao im je: “Majmuni, budale jedne!” te im je psovao mater bosansku i govorio im je da su “četniki”. Nije Krešo morao daleko, policajci su ga uhitili i prepratili u svoju ćeliju gdje je zadržan na triježnjenju.

U svojoj pisanoj obrani Krešo je rekao kako je u policijsku postaju u Ludbreg stigao kako bi se informirao o vozačkoj dozvoli. Rekao je kako je položio sve ispite, no da je njegov instruktor dobio otkaz. Nije znao kako postupiti pa je došao na policiju pitati. No, kako tvrdi, dočekao ga je vrlo nepristojan policijski službenik koji ga je počeo čak i psovati.

„Rekao mi je da najprije naučim hrvatski kako bih znao postaviti pitanje, a nakon toga me je počeo i vrijeđati“, kazao je u svojoj obrani Krešo s tim da je sutkinji Vesni Poljan napisao da svoju obranu može dopuniti činjenicom kako ga je policajac vrijeđao, čak i pokazivao na svoje genitalije.

„Nakon toga mi se približio, vrijeđao me, uhvatio za ruku i izvrnuo mi je. Došao je i drugi policajac i tada su me bacili na pod. Dignuo sam ruke i rekao kako bih izašao van, no nisu me pustili. Tvrdili su da sam bio pijan, a nisu me htjeli alkotestirati. Policajac mi je rekao kako on zna da sam ja pijan, da osjeti zadah na alkohol i da zbog toga ne moram puhati“, kazao je Krešo. Predložio je sudu da se izuzmu snimke nadzorne kamere na policiji kako bio se vidjelo kako se on ponašao, ali i kako su policijski službenici postupali prema njemu.

„Ojađen takvim postupanjem policajca tražio sam da mi pozovu svog šefa, pomoćnika načelnika postaje. Nisam rekao nikakve vrijeđajuće riječi, osim što je moja poštapalica koju često znam reći ‘majmun’, ali pritom ne misleći na neku konkretnu osobu“, rekao je Krešo u svojoj obrani. Nakon njegove obrane, na sudu su svjedočila dvojica policajaca koji su postupali. Policajac Roman opisao je kako je Krešo ušao u policijsku postaju i počeo vikati i da je bio vidno pijan.

„Poznajem ga od ranije jer smo prema njemu imali određena postupanja. Rekao sam mu da, ako se ne smiri, da ćemo morati primijeniti sredstva prisile, a kako se nije smirio, kolega i ja smo ga uhvatili za ruke, svinuli mu ih na leđa i odvukli u prostoriju za osobni pregled kako ne bi kod sebe imao predmete pogodne za samoozljeđivanje. Kada smo ga držali za ruke, on je okretao glavu i počeo pljuvati prema meni i kolegi. Tada je pristupio treći kolega koji mu je stavio lisice – rekao je policijski službenik na sudu. Opisao je kako je Krešo pravio nered i dok je bio u policijskoj prostoriji za zadržavanje. – Udarao je nogama po ležaju, puštao vodu iz slavine i vodu sakupljao u šake i bacao po zidovima i vratima, udarao je rukama po prozorima. Bojeći se da se ne ozlijedi, ponovno smo mu stavili lisice za ruke. Nakon što se otrijeznio, bio je pušten na slobodu“, kazao je ludbreški policajac Roman.

Njegovu izjavu potvrdio je njegov kolega s tim da je dodao kako je zbog uporabe sredstva prisile i vezivanja lisicama na policiju stigla hitna pomoć te je utvrđeno kako su kod okrivljenika ostali tragovi na rukama.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook