Prethodni članak
Sljedeći članak

Pavičić Vukičević ukinula odluku o nošenju maski na otvorenom i preuzela zagrebački Stožer

Aktualna gradonačelnica Zagreba ukinula je odluku koju su jutros najavili iz gradskog stožera pa se u Zagrebu neće morati nositi maske na otvorenom. Smijenila je i Oliveru Majić i postavila sebe na čelo Stožera


Građani Zagreba ostali su zbunjeni nakon presice Stožera, koji nije znao nose li se maske na otvorenom u Zagrebu, dok je zagrebački stožer objavio da su uveli obavezu nošenja maski na svim otvorenim prostorima, javlja 24 sata
- Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezni nošenja medicinskih maski na otvorenom - rekla je Pavičić Vukičević.
- Nisam za obavezno nošenje maski na otvorenom, ali želim reći da epidemiološka situacija u Zagrebu i državi nije dobra - dodala je gradonačelnica.
- Ovo je prilika za sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske u zatvorenom i dezinficiraju predmete. Molim vas da pazite sebe i pazite bližnje. Smatram da je moja dužnost opozvati ovu odluku, ali pozvati sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera - rekla je.
Najavila je kako će se komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje u praćenju poštuju li se mjere po gradu.
- Oni imaju uniformu i značku, mogu se identificirati i u zatvorenom provjeravati ima li dezinficijensa i drži li se razmak - dodala je.
- Ovo nije dio moje kampanje, ovo je dio mog posla - rekla je o smjeni Olivere Majić s čela zagrebačkog stožera civilne zaštite.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook