Prethodni članak
Sljedeći članak

Papa za stradale u potresu donirao 100.000 eura

Uplaćena donacija, koju je Papa darovao 11. siječnja, namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i potporu stradalom stanovništvu


Sveti Otac Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, darovao 100 tisuća eura putem Hrvatskog Caritasa za stanovnike potresom pogođenog područja Banovine, u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas.

Uplaćena donacija, koju je Papa darovao 11. siječnja, namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i potporu stradalom stanovništvu.

Dikasterij je donaciju Hrvatskom Caritasu proslijedilo posredstvom Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, o čemu je nuncij mons. Giorgio Lingua pisanim putem obavijestio predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Božu Radoša.

“Hrvatski Caritas zahvaljuje se Svetom Ocu Franji na iskazanoj molitvenoj blizini i materijalnoj pomoći kako bi stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom privremeno bili zbrinuti u sigurnom i toplom prostoru”, izjavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Ova i ostale donacije pravnih osoba, hrvatskih katoličkih misija te građana putem osobnih uplata ili donacijskog telefona 060 9010 (6,25 kuna s PDV-om) bit će usmjerene za nabavu stambenih modula i žurno te primjereno zbrinjavanje u potresu stradalog stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je Hrvatski Caritas, prenosi Dnevnik.hr. 

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina izjavio je kako svakodnevno svjedočimo djelatnoj ljubavi brojnih volontera, građana i tvrtki.

Posebno nas je obradovao čin pape Franje koji je upravo putem Hrvatskog Caritasa, institucije Hrvatske biskupske konferencije (HBK), odlučio pravodobno i konkretno djelovati, dodao je Svalina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook