Prethodni članak
Sljedeći članak

Papa Franjo podržao legalizaciju gej životnog partnerstva

Papa Franjo ove stavove iznio je u dokumentarcu “Francesco” koji je prikazan je danas u okviru Rimskog filmskog festivala te se bavi likom i djelom sadašnjeg pape


Papa Franjo izjavio je u dokumentarcu koji je danas premijerno prikazan da bi gej osobe trebale biti u mogućnosti svoje partnerstvo legalizirati. To je jedna od njegovih najizravnijih izjava podrške gej osobama. “Homoseksualci imaju pravo biti obitelj. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj”, rekao je papa Franjo, piše Reuters. “Potrebno je napraviti zakon o građanskoj bračnoj zajednici. Na taj način bi oni bili pravno pokriveni. Ja se zalažem za to”, dodao je papa Franjo izjasnivši se tako za životno partnerstvo gej osoba što je do sada neviđen stav unutar Katoličke crkve, prenosi Index.hr.

Papa Franjo ove stavove iznio je u dokumentarcu “Francesco” koji je prikazan je danas u okviru Rimskog filmskog festivala te se bavi likom i djelom sadašnjeg pape. Autorica filma Evgeny Afineevsky rekla je da je papa svoju podršku LGBT pravima izrazio tijekom intervjua koji je vođen za potrebe dokumentarca. Njegova izravna podrška građanskoj zajednici gej osoba posve je drugačiji stav od njegovih prethodnika, ali i njegovih prijašnjih stavova. Naime, dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, Franjo se protivio legalizaciji istospolnih brakova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook