Prethodni članak
Sljedeći članak

Papa Franjo hospitaliziran


Papa Franjo ove je srijede hospitaliziran zbog problema sa srcem i disanjem, piše talijanski Corriere della Sera. Papa je navodno počeo osjećati bolove u prsima nakon jutrošnje opće audijencije koja je održana na Trgu svetog Petra, u vrijeme kada se nalazio u svojoj rezidenciji Casa Santa Maria. Zbog bolova koje je osjećao medicinski tehničar Massimiliano Strappetti savjetovao mu je da iz opreza ode u bolnicu gdje je dosad obavio više raznih testova. Iako još Vatikan nije službeno potvrdio, sve obaveze za četvrtak i petak su mu otkazane, no papa se nalazi u dobrom stanju.

Papa Franjo otišao je u rimsku bolnicu Gemelli zbog ranije zakazanog pregleda, priopćio je Papin glasnogovornik Matteo Bruni u srijedu, prenosi Reuters. Papa (86), ranije u srijedu održao je opću audijenciju u Vatikanu i činilo se da je dobrog zdravlja, navodi Reuters.

Papa Franjo boluje od divertikulitisa koji može prouzročiti inficiranje ili upalu debelog crijeva. Dio debelog crijeva uklonjen mu je operacijom 2021. u bolnici Gemelli. Ranije ove godine rekao je da opet ima isti problem i da se zbog toga udebljao, ali da nije previše zabrinut. Također ima problema s koljenom, a u javnosti koristi štap i invalidska kolica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook