Prethodni članak
Sljedeći članak

PAMETNA ODLUKA: Prelomio u sebi i nazvao policiju! Evo što je uslijedilo


Zagorska je policija danas izvijestila o još jednom dobrovoljnom vraćanju oružja i streljiva, a sve u sklopu dugogodišnje akcije policije.

''Jučer, 22. travnja, jedna osoba je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala 198 komada streljiva raznog kalibra, dvije puške i jedan kilogram gospodarskog eksploziva koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.'' – kažu u zagorskoj policiji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook