Prethodni članak
Sljedeći članak

'Paket iz Berlina se vratio, 'sve je na svom mjestu', ali pokvareno'

Kad smo ga otvorili, skoro smo se osvijestili od smrada. Sve se pokvarilo, morala sam to baciti – ispričala je Ivana Tušek


Paket sa suhomesnatim proizvodima, koji je Dragica Tušek iz Kuzminca slala sestri u Berlin, vratio se na adresu pošiljateljice. Isti paket kojeg je snaha Ivana 1. veljače na pošti u Mihovljanu otpremila za Berlin. Paket je trebao stići teti Katici za 55. godišnjicu braka. Putovao je za Berlin avionom, u Berlin je i stigao, jer ga je snaha pratila preko mobitela, no na tetinu adresu nikada.

Međunarodni potražni postupak
Iz Hrvatske pošte su nam tada odgovorili da je pošiljka 2. veljače otpremljena u inozemstvo i prema uvidu u njihov sustav, pošiljka se nije vratila u Hrvatsku, odnosno, nisu je povratno zaprimili. -Ukoliko pošiljka nije uručena primatelju u inozemstvu, gospođa može pokrenuti međunarodni potražni postupak uz predočenje potvrde o primitku. Potražni postupak može se pokrenuti u bilo kojem poštanskom uredu, putem pošte ili putem online obrasca http://kontakt.posta.hr/ - objasnili su. To je Ivana i zatražila. Nije dobila nikakav odgovor ni objašnjenje.


Kutija neoštećena
U ponedjeljak 22. ožujka, nakon mjesec i pol putovanja paket se vratio doma. - Dopeljal ga je HP Express, kutija je neoštećena, jedino je bilo sve zamotano prozirnom folijom. Kad smo otvorili, skoro smo se osvijestili od smrada. Sve se pokvarilo, morala sam to baciti – ispričala je Ivana. A u paketu koji je težio više od 8 kilograma bile su šunke, špek, kobasi, tlačenica (prezvuršt), čvarci, orasi. Nije ni čudo da se sve pokvarilo. Trebao se, kaže, vratiti nakon 10 dana.

Još joj nije jasno što se dogodilo. Ukoliko paket nije smio putovati zašto joj je poštarina od 150 kuna uredno naplaćena? Zašto je išao preko granice ako nije smio? Zašto je nitko nije upozorio? Odgovore, zaključuje, nije dobila, samo troškove i puno nerviranja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook