Prethodni članak
Sljedeći članak

Pacijentica iz Ivanca koju je nokautirao tehničar HItne: Malo sam si spila, ali nije me trebao tući

Pacijentici iz Ivanca pozlilo joj je od previše alkohola na proslavi blagdana Velike Gospe u obiteljskoj kući pa je obitelj pozvala hitnu.


Medicinski tehničar Andrija K. nokautirao je pijanu pacijenticu Žaklinu Željezić (41) koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave. Pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužaba da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario, javlja portal Danica.

Epilog je to slučaja iz kolovoza 2016. godine koji je zgrozio javnost. Pacijentici iz Ivanca pozlilo joj je od previše alkohola na proslavi blagdana Velike Gospe u obiteljskoj kući pa je obitelj pozvala hitnu.

Tehničar je tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. Tako je na sudu svjedočila i liječnica Kristina koja je bila u timu hitne pomoći, piše Danica.

No, nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne pada. Osim toga, i medicinska sestra Kristinka na prijamu u bolnici posvjedočila je kako joj se uplakana Žaklina požalila da ju je tehničar “lupil”. Iskaz liječnice sud je ocijeno kako pokušaj da se Andriji ide u prilog

“Kako je njezin iskaz u suprotnosti sa svim provedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostupanjskog suda pravilno nije prihvaćen”, stoji u rješenju Županijskog suda koji je odbio žalbu medicinskog tehničara i potvrdio presudu, prenosi Jutarnji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook