Prethodni članak
Sljedeći članak

Pacijenti u bolnici u Krapinskim Toplicama mogli pročitati knjigu po svom ukusu

Pod motom „Knjiga mora živjeti“, Udruga „Djedovina“ već nekoliko godina skuplja i spašava „otpisane“ knjige pronalazeći im put do novih vlasnika i čitanja.


Svetokriška Udruga za očuvanje baštine i promicanje kulture življenja „Djedovina“ i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, zajedničkom su akcijom obilježile Međunarodni dan darivanja knjiga koji je bio 14. veljače ove godine.

Pod motom „Knjiga mora živjeti“, udruga „Djedovina“ već nekoliko godina skuplja i spašava „otpisane“ knjige pronalazeći im put do novih vlasnika i čitanja. Kako je dopredsjednica udruge, dr. Nada Jačmenica tijekom svog rada u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama često organizirala razne kulturno- zabavne programe za pacijente, razumljivo je da im je poželjela darovati i knjige. Budući da i ravnateljica bolnice, Željka Žnidarić nastoji da ova bolnica bude u svakom pogledu „po mjeri čovjeka“, prihvatila je ideju koja je uspješno ostvarena.

Na nekoliko mjesta u bolnici na Međunarodni dan darivanja knjiga pacijenti su mogli u mnoštvu ponuđenih naslova izabrati ponešto po svom ukusu, čitanjem si skratiti i oplemeniti slobodno bolničko vrijeme te potom knjigu ponijeti sa sobom kući.

I „Djedovina“ i Specijalna bolnica, ohrabrene izuzetnim interesom pacijenata za knjigu te njihovim pohvalnim komentarima akcije, vesele se daljnjoj suradnji na svekoliko zadovoljstvo svih sudionika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook