Prethodni članak
Sljedeći članak

[PA DOKLE?] Državni ured za javnu nabavu namjestio natječaj jednoj firmi; državna komisija ga poništila


Foto: Šef Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu Ivan Bubić

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu pokušao je namjestiti natječaj za javnu tvrtku Narodne novine vrijedan ukupno 54,2 milijuna kuna, ali ih je u tome spriječila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništivši nezakonitu izmjenu dokumentacije, javlja Jutarnji list.

Središnji ured, naime, raspisao je 3. siječnja natječaj za dvogodišnju nabavu uredskog materijala za sva ministarstva, Vladine urede i agencije, te za Ured predsjednika Republike, koji je bio podijeljen na četiri grupe.

Na zahtjev Narodnih novina (NN) 28. travnja mijenjaju dokumentaciju u troškovniku za grupu tri, koja je ukupno vrijedna 10 milijuna kuna i u kojoj se traže tiskanice, kuverte i ostali papirnati uredski materijal, i to za 10 artikala. Dokumentaciju su promijenili tako da pojedini proizvodi dimenzijama odgovaraju isključivo Narodnim novinama, jer nijedna od drugih tvrtki na tržištu ne može ponuditi takav uredski materijal.

Iz Središnjeg ureda kažu da nemaju potrebu komentirati odluku DKOM-a, te da nisu pogodovali Narodnim novinama. Tvrde da na tržištu više proizvođača može tiskati ili "izrezati" na traženu dimenziju tiskanice, a nema zapreke i da ih tvrtke kupe od raznih proizvođača i dalje distribuiraju.

DKOM, ipak, nije prihvatio takva objašnjenja jer su se uvjerili da druge tvrtke ne mogu ponuditi proizvode koji su se tražili.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook