Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovu nedjelju uživajte u online koncertu novih kajkavskih skladbi pod nazivom „KAJ za sve generacije“

Zbog epidemiološke situacije u dvorani neće biti publike već će se koncert prenositi uživo; svi zainteresirani mogu ga pratiti preko internetske stranice projekta "Ključ kulture za sve generacije"


U nedjelju, 25. listopada 2020. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini s početkom u 18:00 sati bit će održan koncert u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina. Koncert je pripremljen u okviru projekta "Ključ kulture za sve generacije" koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina. Zbog epidemiološke situacije u dvorani neće biti publike već će se koncert prenositi uživo; svi zainteresirani mogu ga pratiti preko internetske stranice projekta "Ključ kulture za sve generacije" na  www.kljuc.krapina.net. Na koncertu će biti izvedeno 15 novih skladbi na kajkavskom.

Riječ je o skladbama koje je prosudbena komisija odabrala na natječaju objavljenom tijekom provedbe projekta. Na natječaj su se svojim radovima mogli javiti profesionalci, ali i amateri koji dosad nisu surađivali s profesionalnim glazbenicima u aranžiranju i izvedbi i čija djela možda nikada nisu javno izvođena. Neka od odabranih djela nastala su na glazbenim radionicama koje su održane u sklopu projekta i za koje je vladao velik interes. Na radionicama su tijekom dva mjeseca pod stručnim vodstvom glazbenog pedagoga polaznici pisali, pjevali i skladali.  

Na koncertu će biti zastupljena djela manje glazbene forme za koje je bilo angažirano pet profesionalnih aranžera. Uglazbljene su pjesme poznatih kajkavskih pjesnika, ali i novih autora. Odabrani glazbeni solisti i ansambli izvodit će skladbe uz pratnju orkestra, sastavljenog od deset glazbenika.

Projekt "Ključ kulture za sve generacije" se provodi od 29. listopada  2018. godine do 28. listopada 2020. godine, vrijedan je 791.200,80 kuna a obuhvaća različite aktivnosti vezane za sudioničko upravljanje kojima se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi grada

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook